BLOGIT

Ilo Herrassa ja hyvyyden voima

Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty, sanotaan. Siksipä minäkin tein vuoden 2020 alussa suunnitelmia – henkilökohtaisessa elämässäni ja työssäni. Tuolloisia tuntoja korosti erityisesti se, että vuosikymmen vaihtui – siirryttiin 20-luvulle. Mitä kaikkea olisi edessä?

Korona-vuosi muutti tehtyjä suunnitelmia, tavoitteita ja käytännön elämää perinpohjaisesti. Nämä muutokset tulevat heijastumaan merkittävästi myös pitkälle tulevaisuuteen.   Rukousklinikka-toiminta on tehnyt digi-loikan ja muutos on pysyvä.  Etärukouspalvelut ovat tulleet jäädäkseen ja avaavat uusia mahdollisuuksia saada rukousapua syrjäseuduille, sairasvuoteelle tai vaikkapa ulkomaan matkalle.  Työn arkeen tulleet zoom-palaverit ja HR-verkkokurssit avaavat myös erinomaisia uusia mahdollisuuksia toimia haasteellisten aikojen keskellä.  Paljon hyvääkin on siis korona-vuoden aikana tapahtunut. Jumala on voimallinen toimimaan;  pelastamaan, parantamaan ja vapauttamaan erilaisista taakoista kaikissa olosuhteissa. 

Viime aikoina olen usein miettinyt, miltä ihmisistä mahtoikaan tuntua alkuseurakunnan vainojen taikka maailmansotien aikoihin, kun tuhoisat tapahtumat jatkuivat vuodesta toiseen. Tarvittiin kipeästi uskon, toivon ja rakkauden sanomaa. Jokainen sukupolvi on omana aikanaan kohdannut ns. ’ennennäkemättömiä haasteita’. Kaiken keskellä seurakunnan ja yksittäisten henkilöiden historia todistaa, miten Jumalan läsnäolo ja voima rohkaisee, lohduttaa ja kantaa läpi suurtenkin vaikeuksien ja kärsimysten.  

Paavali kirjoitti Filippiläiskirjeen roomalaisessa vankilassa: 

”Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!
Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä.
Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

Fil. 4 : 4 -7. 

Virsikirjan virsi 600 `Hyvyyden voimaan ihmeelliseen suojaan´tekstin taas kirjoitti Dietrich Bonhoeffer Gestapon vankilassa Berliinissä. Teksti on kirjoitettu Bonhoefferin perheelle ja kihlatulle joulu- ja uudenvuodentervehdykseksi vuoden 1944 lopulla. 

Nämä tarinat vetävät hiljaiseksi, mutta samalla rohkaisevat tässä ajassa!  Vaikka niin Paavalin kuin Bonhoefferin ja monien Jumalan miesten ja naisten kutsumustyö on päättynyt inhimillisellä tasolla traagisesti, heidän vaikutuksensa näkyy ja tuntuu tässä ajassa edelleen.  Jokainen Jumalan Hengen inspiroima teksti, laulu ja kutsumustarina rohkaisee, vahvistaa ja inspiroi uusia sukupolvia.   On suorastaan ilo lukea, miten Jumala on käyttänyt vajavaisia ihmisiä omissa suunnitelmissaan pahan valtaa vastaan. 

Uskon, että Jumala haluaa varustaa kansaansa alkavana vuonna 2021 yhä enemmän täyteen varustukseen viemään eteenpäin evankeliumia sen täydessä voimassaan.  Seurakunta on monesti herännyt kutsumukseensa ja vahvistunut juuri vaikeiden aikojen ja vainojen keskellä.   Saakoon näin tapahtua nytkin!

”Kun pahan valta kasvaa ympärillä, vahvista ääni toisen maailman, Niin että uuden virren sävelillä Kuulemme kansasi jo laulavan.” (Hyvyyden voiman ihmeellisen suojaan, Virsi 600)

Siunattua joulun aikaa ja vuotta 2021!

Markku Laitinen

Healing Rooms Finland  toiminnanjohtaja

Selaa muita artikkeleita