BLOGIT

Jumala on hyvä

Oli alkusyksyn aurinkoinen sää, kun olimme aktio-tiimin kanssa liikkeellä Espoon keskuksessa kauppakeskuksen edessä. Kahvit ja teet oli keitetty, hengellistä luettavaa levitetty retkipöydille ja tekniikka viritetty.  Asuntoautoa vasten pystytetyt roll-up:t kertoivat, että tänään ei myyty puhelinliittymiä tai sähkösopimuksia:  Tarjolla oli rukousta ja mahdollisuutta keskustella hengellisistä asioista.  Tunnetut hengelliset laulut ja lyhyet puheenvuorot pysäyttivät monet kuuntelemaan.  Keskusteluja käytiin pienissä ryhmissä eri puolilla.  Kävelin tuon aktio-alueen liepeillä ja iloitsin siitä, että monet olivat tänäänkin lähteneet liikkeelle seurakunnan perustehtävän, lähetyskäskyn asialla.   

Pysähdyin katsomaan kauempaa tätä näkymää ja koin Jumalan rakkauden kosketuksen, joka tuntui koskettavan koko aluetta. Mieleeni tuli roomalaiskirjeen sanat:  ”Koko luomakunta odottaa hartaasti Jumalan lasten ilmestymistä” (Room 8 : 19)  –  Jumala iloitsi, että olimme liikkeellä Hänen asiallaan. Monia hyviä keskusteluja käytiin, monien puolesta rukoiltiin – Jumala ilmestyi pelastajana ja parantajana. Hän on hyvä.

Vastaavia kokemuksia olemme saaneet todistaa monia kertoja viime kuukausina, kun olemme olleet evankeliumin asialla Espoossa, Riihimäellä ja Lohjalla yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa.  Jumala on hyvä ja uskollinen kaikkina aikoina. Hän on sama Jumala, joka toimi alkuseurakunnan aikana:  ”Opetuslapset lähtivät ja saarnasivat kaikkialla.  Ja Herra toimi yhdessä heidän kanssaan vahvistaen sanan sitä seuraavien merkkien kautta. (Mark. 16:20).  Olemme saaneet johdattaa ihmisiä Kristuksen tuntemiseen ja moni on kokenut Jumalan parantavan kosketuksen.    

Pian Suomen seurakunnissa kuullaan jälleen kerran jokavuotiseen tapaan jouluevankeliumin tekstiä Luukkaan evankeliumista.  ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa” (Luuk 2 : 14,   1992 käännös).  Vanhemman käännöksen mukaan: “Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!”    Valtaosa suomalaisista tuntee edelleen jouluevankeliumin uskonnollisena ajatusmallina, mutta valitettavan monien kohdalla sitä ei ole koettu käytännössä.  Moni kysyy:  Onko Jumalaa oikeasti olemassa? Kuka on todellinen Jumala tämän maailman julistusten ja uskontojen keskellä? 

Tulevana jouluna tullaan taas julistamaan Jumalan hyvyyttä, joka kosketti koko maailmaa – ”Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa” (2 Kor. 5:19) .  Erään tunnetun hengellisen laulun sanat taas muistuttavat, että ”Voit Joulun elää joka päivä – mikäli joulun lapsi asuu sydämessäsi.”  Kun ihminen kohtaa henkilökohtaisesti Jumalan todellisuuden, teoria Jumalan hyvyydestä ja evankeliumin muuttavasta voimasta muuttuu eläväksi todellisuudeksi, joka koskettaa jo tässä ajassa, ei vain iankaikkisuudessa.

Herätään lähetyskäskyn tekemiseen omassa arjessamme, omissa elinpiireissämme.  Vain liikkeellä oleva aktiivinen seurakunta voi antaa kasvot Jumalan hyvyydelle. Tule mukaan toimimaan – sinua tarvitaan juuri tässä ajassa!

Markku Laitinen

***********************************************************************************

Sinun on tehtävä valintasi. Tämä mies joko oli ja on Jumalan poika, tai sitten hän oli hullu tai vielä pahempaa.  Voit vaientaa hänet hulluna, voit sylkeä häntä ja tappaa hänet paholaisena tai voit langeta hänen jalkojensa juureen ja kutsua häntä Herraksi ja Jumalaksi, mutta älkäämme suhtautuko häneen alentuvasti nimittämällä häntä suureksi ihmiskunnan opettajaksi.  Siihen hän ei ole antanut meille lupaa.  Se ei ollut hänen tarkoituksensa.  

 C.S. Lewis,  Tätä on kristinusko

Selaa muita artikkeleita