Healing Roomin tausta

John G. Lake, ”Parantumisen mies” perusti Healing Roomit eläkkeelle jäätyään Spokaneen, Washingtoniin n.1915 ja vuosina 1915-1920 Spokane julistettiin Yhdysvaltain terveimmäksi kaupungiksi Laken työn johdosta.

Lääkäreiden keskuudessa John Lake ei ollut suosittu, sillä Lake vei työllään lääkärien toimeentulon. Healing Roomit toimivat noin 1930-luvun lopulle saakka kunnes pikkuhiljaa kuolivat. 1990-luvulla Cal Pierce alkoi tutkia Spokanen kaupungin hengellistä perintöä ja  löysi John Laken ja parantumishuoneet. Healing Roomit perustettiin uudestaan ja tänä päivänä John Laken alkuperäinen näky toteutuu: Healing Roomeja perustetaan kaikkialle maailmaan ja Jumalan parantava rakkaus virtaa niiden kautta.

Kuvassa Cal ja Michelle Pierce, jotka johtavat kansainvälistä Healing Room -palvelutyötä.  Näkynä on Healing Room -toiminnan synnyttäminen jokaiseen kansakuntaan, jokaiseen kaupunkiin.  Toiminnan arvoja ovat kristittyjen yhteys ja keskinäinen rakkaus, paikallisseurakuntien yhteistyö, luottamuksellisuus sekä Raamatullinen perusta.

John G. Lake teki osan mittavasta elämäntyöstään Afrikassa lähetyssaarnaajana 1908-1912. Jo pienenä poikana Lake oli kiinnostunut Afrikasta luettuaan Stanleyn ja Livingstonen löytöretkistä. Afrikassa hän perusti 625 seurakuntaa, arviolta 100 000 ihmistä oli tullut uskoon, Laken työhön oli liittynyt 1250 saarnaajaa ja lukemattoman paljon sairaita parantui rukouksen kautta. Amerikkaan palattuaan hän asettui Spokaneen ja alkoi kouluttaa tavallisia kristittyjä, kuinka rukoilla tehokkaasti sairaiden puolesta. Hän perusti vanhaan toimistorakennukseen parantumishuoneet ja on arvioitu tapahtuneen noin satatuhatta parantumista noissa huoneissa.

Virallisten tietojen mukaan Spokane Washingtonissa oli ”maailman tervein kaupunki” vuosina 1915-1920. Se johtui John G. Laken palvelutyöstä. Arkistoista ilmeni, että noin sadan ihmisen puolesta rukoiltiin päivittäin Spokanen parantumishuoneissa. Useimmat ihmisistä eivät kuuluneet seurakuntiin. Vuonna 1924 Lake tunnettiin Yhdysvalloissa johtavana parantamisevankelistana. Seurakunnissa oli tapahtunut niin paljon parantumisia, että seurakuntalaiset kutsuivat häntä ”tohtori Lakeksi”. Spokanen parantumishuoneet toimivat Laken kuoleman, vuoden 1935, jälkeen vielä jonkin aikaa, mutta hiipuivat sitten. Siemen putosi maahan ja kuoli.

Toiminta käynnistyy vuosituhannen vaihteessa

Cal Pierce koki omassa elämässään hengellisen uudistuksen vuonna 1996 ja alkoi tutkia Spokanen kaupungin ja John G.Laken hengellistä historiaa 1990-luvulla. Tässä uudessa elämänvaiheessa Jumala kutsui hänet perustamaan Healing Roomin ja Cal sai myös näyn siitä, että toiminta leviäisi eri kansakuntiin. Monien vaiheiden kautta 1999 avattiin ensimmäinen Healing Room -rukousklinikka samassa osoitteessa, missä John G. Laken palvelutyö oli toteutunut vuosisadan alussa. Nyt vuosikymmenet John G.Laken kuoleman jälkeen hänen näkynsä on toteutunut. Tällä hetkellä maailmassa on toiminnassa jo noin 3000 Healing Room -rukousklinikkaa noin 70 maassa. Laken näky oli kuin siemen, joka putosi maahan ja kuoli. Oman ajan kuluttua siemen nousi taimelle ja on kasvanut vahvaksi puuksi, joka tuottaa runsaasti hedelmää.

Nykyinen Healing Room Spokanessa

Spokanessa, Washingtonin osavaltiossa sijaitsi ensimmäinen Healing Room 1900-luvun alussa. Se perustettiin uudelleen 1990-luvulla alkuperäiseen osoitteeseen, josta myöhemmin on  muutettu nykyisiin tiloihin (kuvat alla).

Spokanen Healing Roomissa on kansainvälisen yhdistyksen toimitilat,  rukoushuoneiden vastaanottotilat, monia rukoushuoneita, kirjamyyntipiste sekä kahvila.

Kuvassa Healing Roomin rukoustilat Spokanessa Washingtonissa.

Yksi kahdeksasta rukoushuoneesta.

Lisätietoa kansainvälisestä toiminnasta linkistä: http://healingrooms.com