Usein kysyttyä

Alla on listattu yleisimpiä Healing Roomia koskevia kysymyksiä. 

Toivottavasti löydät vastauksen mielessäsi olevaan kysymykseen tältä sivulta, mutta voit toki kysyä lisää sähköpostitse info@healingrooms.fi tai nettilomakkeen avulla

Ei tarvitse. Kuka tahansa voi tulla rukoiltavaksi Healing Roomiin. Jeesus ei kysynyt uskon laatua tai määrää kohdatessaan ihmistä. Hänen rakkautensa ei aseta ehtoja. Voit tulla rukoiltavaksi aivan omana itsenäsi.

Pitää. Rukoilijan tulee olla kristittynä kypsä ja avoin Pyhän Hengen toiminnalle ja uskoa, että Jeesus parantaa tänäkin päivänä sairaita ja eheyttää sisäisesti rikkinäistä. Rukoilijan tulee olla oman seurakuntansa pastorin/papin suosittama, ja hänen tulee käydä läpi Healing Room koulutus ja Healing Room johdon haastattelu.

Healing Roomissa käyminen on ilmaista. Toiminta on vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa ja siinä rukoilevat ihmiset, jotka rakastavat Jeesusta Kristusta. Vapaaehtoiset  ovat haluneet  antaa aikaansa ja vaivaansa palvellakseen Häntä ja lähimmäistään Healing Roomissa. Kristityt haluavat jakaa sitä hyvää, mitä itse ovat saaneet kohdata: ”Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa” Jeesus Matteuksen evankeliumissa.

Healing Roomin toiminta pohjautuu Jeesuksen Kristuksen käskyyn Markuksen evankeliumi 16:18: ”Ja he panevat kätensä sairaiden päälle ja nämä tulevat terveeksi”.  Jeesuksen Kristuksen läsnäolo Pyhän Hengen kautta parantaa sairaan.

Lääkitystäsi ja muita lääkärin määräämiä hoitoja ei tule keskeyttää ilman lääkärin lupaa. Mene normaalisti lääkäriin ja jos tilasi todetaan parantuneen, lääkäri tai muu ammattihenkilö purkaa lääkityksesi ja toteaa parantumisen tapahtuneen. Toimi rauhasta käsin äläkä kiirehdi. Lääketiede ja lääkkeet ovat myös Jumalan lahja.

Kaikki eivät parane ja rukoilija ei tiedä miksi. Jumalalla on oma aikataulunsa ja  meidän on luotettava siihen, että Hän tietää paremmin. Joskus rukoiltavan parantuminen tapahtuu saman tien, joskus seuraavan vuorokauden aikana ja toisinaan hitaasti prosessinomaisesti, niin että rukoillaan säännöllisesti esim. viikottain kuukausien ajan. Joskus Jumala näkee tarpeelliseksi, että rukoiltavan on hyvä ensin eheytyä sisäisesti ja usein tämä tapahtuu vähitellen. Tähän voi liittyä esim. anteeksiantaminen ihmisille tai luopuminen tietoisessa synnissä elämisestä. 

Voit koska vain tulla uudelleen rukoiltavaksi ja jopa kehotammekin siihen. Me emme tiedä mitä Jeesus haluaa tehdä ja millä aikataululla, mutta voimme jatkaa rukousta. Parantuminen voi olla myös prosessi, joka etenee vähitellen ja vaatii paljon rukousta. Raamatussa on myös Jeesuksen esimerkki siitä, kuinka sokea ei heti täysin parantunut ja Jeesus koski uudelleen, jonka jälkeen parantuminen tuli täydelliseksi (Markuksen evankeliumi, Mark.8:22-25).

Joskus kuulee sanottavan, että joku on sairas tai ei ole parantunut, koska hän on tehnyt syntiä tai elää jatkuvasti synnissä, mutta synnitöntä ihmistä ei olekaan. Me kaikki olemme syntisiä (sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta, Roomalaiskirje 3:23) ja silti parantumisia tapahtuu. Jumala vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä ja kaikki synti on pahasta, mutta armossaan Hän parantaa meitä syntisiä. Jumalan tahto on, ettemme syntiä tee ja että luopuisimme KAIKESTA synnistä – vähintäänkin kaikesta tietoisesta synnistä – kuten Jeesus sanoi syntiselle naiselle, joka aiottiin kivittää: ”Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven…Mene, äläkä enää tee syntiä” (Johanneksen evankeliumi, Joh.8:7-11)

Jeesus itse käsitteli synnin ja sairauden välistä suhdetta: ”Rabbi, kuka on tehnyt sen synnin, jonka vuoksi hän on syntynyt sokeana? Hän itsekö vai hänen vanhempansa?” Jeesus vastasi: ”Ei hän eivätkä hänen vanhempansa. Niin on tapahtunut, jotta Jumalan teot tulisivat hänessä julki (Johanneksen evankeliumi, Joh.9:1-3).

Rukoiltavan uskonpuute ei estä paranemista. Joskus kuulee väitettävän, että joku ei parantunut, koska hänen uskonsa ei ole tarpeeksi vahva. Jeesus ei kysy uskon määrää, rukoiltava voi uskoa tai hänellä ei tarvitse olla uskoa ollenkaan ja silti Jeesus voi parantaa. 
Raamatussa kerrotaan kun Jeesuksen eteen tuotiin mies, jolla itsellään tuskin oli uskoa (muut toivat ja mies oli riivattu): ”Sitten Jeesuksen luo tuotiin sokea ja mykkä mies, jota vaivasi paha henki. Jeesus paransi hänet, niin että mies puhui ja näki” (Matteuksen evankeliumi 12:22). 

Uskominen ei tietenkään ole myöskään este paranemiselle:
Ja kun Jeesus tuli perille, sokeat tulivat sisälle hänen luokseen. Jeesus kysyi: ”Uskotteko te, että minä voin auttaa teitä?” ”Uskomme, Herra”, he vastasivat. Silloin hän kosketti heidän silmiään ja sanoi: ”Tapahtukoon teille niin kuin uskotte”, ja heidän silmänsä aukenivat (Matteuksen evankeliumi 9:28-30)

Rukoilijoilla tulee sen sijaan olla uskoa vähintään sinapinsiemenen verran, kuten Jeesus toteaa Matteuksen evankeliumissa (Matt.17:19-21)

Healing Rooms Finland ry:n hallituksen linjaus uskon merkitykseen parantumisessa, katso linkki: HRF ry linjaus 17.3.17.pdf

Rukoustarve Suomessa on valtava ja kaikenlaista rukoustyötä tarvitaan. Healing Room on paikkakunnalle syntynyt rukouspalvelun muoto, joka on avoinna säännöllisesti tiettyinä aikana tietyssä paikassa. Healing Room on säännöllisine aukioloaikoineen luonteeltaan matalan kynnyksen paikka, jonne kenen tahansa on helppo tulla.

Seurakunnissa ja Healing Roomissa rukoillaan sairaiden puolesta, mutta Healing Roomissa palvelee useita tiimejä, jotka kukin koostuu kolmesta rukoiljasta. Healing Room mahdollistaa palvelutyön tavalliselle seurakuntansa valtuuttamalle kristitylle.

Sairaiden parantaminen ei ole tarkoitettu vain muutamalle harvalle kristitylle vaan se on Raamatun mukaan jokaisen kristityn tehtävä. Tosin rukoilija ei koskaan tiedä kuka paranee, kuka ei. Se ei ole rukoilijan vallassa – Jeesus parantaa.

Herra voi parantaa missä vain, kotona, kadulla, työpaikalla, seurakunnassa, Healing Roomissa jne. Rukoileminen voi tapahtua koska vain, ”sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään” (Matt. 18:20).  Parantuminen ei ole rukoilijan vallassa, vain Jeesus voi  parantaa, mutta pääasia on, että rukoillaan. Healing Room on yksi paikka, jossa rukoilija ja rukoiltava voivat kohdata toisensa ja Healing Room mahdollistaa kenen tahansa tulla rukoiltavaksi tiettynä aikana, tietyssä paikassa. Rukoiltavaksi tulemiselle ei ole ehtoja eikä tulijan tarvitse kuulua esimerkiksi johonkin yhteisöön tai seurakuntaan. Hän voi tulla juuri sellaisena kuin hän on, vain vastaanottamaan ja kohtaamaan Jeesuksen läsnäoloa Pyhän Hengen kautta.

Miksi jokaisen Healing Roomin vastuunkantajan on läpikäytävä Healing Room koulutus, vaikka hän olisi ollut rukoilemassa pitkään seurakunnassaan, vaikka hänellä olisi sielunhoidollinen koulutus tai hänellä olisi parantamisen armolahja? Kaikki edellä lueteltu on hyväksi ja iloitsemme siitä, jos vastuunkantajilla on aiempaa kokemusta rukoilemisesta. Healing Room mahdollistaa palvelutyön myös aivan tavallisille rivikristityille ja kaikissa Healing Roomeissa toimitaan tietyn hyväksi havaitun toimintatavan mukaisesti. Koulutus tähtää siihen, että kaikilla HR:n vastuunkantajilla olisi tiedossaan samat periaatteet ja toimintatavat, joilla osaltaan varmistetaan, että palvelun lähtökohtana on lähimmäisen kunnioitus ja rakkaudellisuus kaikissa Suomen Healing Roomeissa. Rukoustiimin toimintaperiaatteet suojaavat rukoustilanteissa sekä palveltavia että rukoilijoita.

Healing = suomeksi parantuminen, toipuminen. Suomessa Healing Roomista (parantumishuone) puhuttaessa käytetään usein toimintaa hyvin kuvaavaa nimitystä ”rukousklinikka”.

Healing Room nimi on kuitenkin haluttu säilyttää yhdistyksen nimessä, koska Healing Room –nimi liittää Suomen toiminnan osaksi kansainvälistä toimintaa.

Healing Rooms Finland ry -yhdistys kuuluu kansainväliseen International Assosiation of Healing Rooms järjestöön, jonka pääpaikka on Spokanessa, Washingtonissa. Lisäksi Healing Room –nimi kertoo siitä, että todellinen parantuminen (Healing) tulee Jeesukselta Kristukselta. Haluamme ottaa Healing-termin takaisin New Age-liikkeeltä sen alkuperäiseen yhteyteen.

Healing Room on syntynyt ”tyhjästä” ilman erillisiä rahoittajia tai yleisiä tukia. Healing Room ei saa varoja kirkollisverosta tai muista julkisista lähteistä vaan se on täysin vapaaehtoisten lahjoittajien varassa. Kaikki tehty työ ja materiaalit maksavat ja tästä syystä Healing Roomin nettisivuilla ja viestinnässä on tehty mahdolliseksi lahjoittaa varoja, jotka mahdollistavat tämän työn ylläpitämisen ja etenemisen. Healing Roomilla on viranomaisten myöntämä rahankeruunlupa, jonka turvin keräämme varoja toimintaan kuten monet muutkin järjestöt, urheiluseurat tai koululuokat.

Healing Rooms Finland ry:n hallituksen vastine HR-kriitikoiden väitteisiin (15.10.2019), katso linkki: Healing Room -vastine kriitikoiden väitteisiin_15.10.2019