BLOGIT

Älä pelkää

meillä on etuoikeus kertoa Jumalan rakkaudesta heille, jotka eivät vielä tunne elävää Jumalaa

Muistatko sinä mitä käskyä toistetaan 366 kertaa Raamatussa?   Älä pelkää!

Miksi se toistetaan niin monta kertaa Raamatussa? Yhtenäkään päivänä tänä vuonna kristittyjen, sinun ja minun ei tarvitse pelätä. Jumala tuntee ihmisen ja tietää meidän tarvitsevan rohkaisua joka päivä. 

Tässä ajassa ihmisillä on monenlaisia pelkoja, yksilöinä ja valtakunnallisesti. Monilla meistäkin on henkilökohtaisessa elämässä tilanteita, jotka aiheuttavat huolta ja murhetta, kuten sairautta, taloudellisia huolia ja vaikeita tilanteita ihmissuhteissa. 

Kaksi vuotta kestänyt korona-aika aiheutti hämminkiä, epätietoisuutta ja pelkoa. Eristäytyneisyydestä seurasi myös yksinäisyyttä, joka on oiva kasvualusta peloille. Vuoden verran olemme kuulleet päivittäin kammottavia uutisia Ukrainan tapahtumista eikä loppua ole vielä näkyvissä tälle sodalle. Monet pelkäävät paljon tai jonkin verran, että tapahtumat Ukrainassa eskaloituvat sodaksi, johon Suomi joutuu tavalla tai toisella mukaan. Suursodan uhasta keskellä Eurooppaa ei ole puhuttu vuosikymmeniin niin vakavin äänenpainoin kuin nyt. Viestit erilaisista jännitteistä ja uhkakuvista kuuluvat tähän aikaan, emme voi välttyä kuulemasta niistä.    

Arjen keskellä voimme helposti unohtaa Jumalan lupaukset ja voiman. Joskus voi käydä niin, että kaikkein tärkein, kristinuskon ydin unohtuu monien ajankohtaisten haasteiden keskellä. Siksi meidän tulee muistuttaa toinen toisiamme Jumalan hyvyydestä, jotta voimme olla rohkaistuneita ja luottavaisia kaikissa tilanteissa. Arkuus ja pelko vähentävät kristittyjen intoa olla Jeesuksen todistajia. Meidän on hyvä muistaa, että kaikkien sisäisten ja ulkoisten muutosten keskellä kristittyjen tehtävä ja voima on muuttumaton.  

Jeesuksen opetuslapsilla, meillä jokaisella, on paljon annettavaa muille ihmisille tänä vuonna: meillä on etuoikeus kertoa Jumalan rakkaudesta heille, jotka eivät vielä tunne elävää Jumalaa.

Haasteellisia aikoja on ollut ennenkin ja silloin kansamme on turvannut Jumalaan ja rukoillut. Voimme olla osoittamassa tätä tietä nytkin Suomelle. 

Aloitetaan rukoilemalla Suomen puolesta ja kerrotaan toivon sanomaa naapureille, työtovereille ja kaikille vastaantulijoille. Rukouksen vaikutus on merkittävä yksilölle, yhteisölle ja kansallisesti maallemme. 

Vielä on armon aika ja pelastuksen päivä. 

Irma Frestadius
HRF ry:n hallituksen jäsen
Pastori (eläkkeellä, Espoon Helluntaiseurakunta)

Selaa muita artikkeleita

Viimeisimmät blogikirjoitukset
  • Älä pelkää 
  • Toivo johtaa toimintaan
  • Erilainen kuningas
  • Missio jatkukoon – kylvöä ja niittoa!
  • Suomen Healing Rooms -työ 15 vuotta!