BLOGIT

Ole kuin Naaman - lähde rohkeasti liikkeelle!

Naamanin tarina Vanhassa Testamentissa puhuttelee tänäänkin. Jumala haluaa meitä jokaista auttaa ja koskettaa parantavalla kädellään. Meitäkin kutsumaan ojentautumaan ja menemään Naamanin tavoin eteenpäin Jumalan johdatuksessa.

Viime aikoina minulla on ollut mielessä Jumalan johdatus ja sen tarkkuus. Ja ajatuksiini nousi Naaman 2. Kuninkaiden kirjasta. Naaman oli syyrialaisen kuninkaan sotapäällikkö. Raamattu kertoo, että Jumala käytti häntä aseenaan pelastaessaan Syyriaa vihollisten käsistä. Naaman oli kaikinpuolin hyvä mies ja mahtava soturi, mutta siitä huolimatta hänellä oli spitaali. Spitaalia pidettiin synnin merkkinä ihmisessä.

Ryöstöretkeltä Israelista matkaan otettiin pieni tyttö, josta tuli Naamanin vaimon palvelija. Tuo pienoinen tyttö oli niin rohkea ja hän eli Jumalan johdatuksessa. Hän reippaasti kertoi Naamanin vaimolle, että Samariasta löytyisi Jumalan profeetta, joka voisi parantaa Naamanin. Tyttö toimi kuin todellinen evankelista – rohkaisi ihmistä hakeutumaan Jumalan avun piiriin. 

Oman kuninkaansa rohkaisemana Naaman lähti lopulta Israelin kuninkaan luokse etsimään apua. Siinä tuli ensimmäinen virhe, sillä eihän Israelin kuningas ollut se, jolta piti apua pyytää vaan profeetta Elisa. Kuningas raivostui ja totesi osuvasti, että ei hän ole mikään Jumala, jolla on valta parantaa ihmisiä. Onneksi Elisa kuuli tämän ja kehotti kuningasta lähettämään Naamanin hänen luoksensa, jotta tämä saisi tietää, että Israelissa on todellinen profeetta.

Naaman mahtoi olla jo kovin epätietoinen ja hämmennyksissä katsellessaan kuninkaan ärtymistä. Nyt kuitenkin toivo elpyi, kun hänet laitettiin kohtaamaan profeetta. Hän pysähtyi Elisan talon eteen, mutta eipä Elisa tullut ulos vaan lähetti vain sanan: ”Mene Jordanille ja peseydy siellä seitsemästi. Silloin ihosi palaa entiselleen, ja olet taas puhdas ja terve..” (2. Kun. 5:10)

Nyt oli Naaman vuoro ärsyntyä. Profeetta ei vaivaudu tulemaan edes tapaamaan häntä! Ja mikä erikoinen paikka Jordanin virta muka on? Syyrian joet ovat verrattomasti paremmat kaikinpuolin. Palvelijat saivat kuitenkin Naamanin taipumaan ehdotukseen ja menemään kastautumaan Jordanin virtaan.

”Niin hän meni Jordanille ja kastautui joessa seitsemän kertaa, niin kuin Jumalan mies oli määrännyt. Silloin hänen ihonsa tuli lapsen ihon kaltaiseksi, ja hän oli taas puhdas.” (2. Kun. 5:14)

Jumala on kaikkivaltias ja Hän toimii niinkuin parhaaksi näkee. Jumala voi parantaa ihmisen omassa kodissaan, mutta joskus Jumala haluaa, että me lähdemme liikkeelle. Olen omassa elämässäni huomannut, että joskus on vaan pitänyt lähteä seurakuntaan paikalle, ja siellä on Jumala kohdannut. Jumala vaikuttaa meissä tekemistä ja tahtomista. Ja meidän tehtävä on olla kyselevällä ja kuuntelevalla asenteella Hänen edessään. Mitä Herra haluaa sanoa tänään? Mihin Hän johdattaa?

Kaipaatko sinä parantumista mielen tai ruumiin alueelle? Kysy Herralta, että pitäisikö sinun lähteä liikkeelle? Missä on sinun Jordan-virtasi, jossa Jumala kohtaa sinut? Olisiko se lähiseurakunta ja siellä rukousilta, jonne voisit mennä? Voisiko se olla HealingRoomsin klinikalla käynti? Tai HealingRoomsin etärukouspalvelu?

Jumala haluaa meitä jokaista auttaa ja koskettaa parantavalla kädellään. Joskus meitä kutsumaan ojentautumaan ja menemään jonnekin kuten Naamania. Ole kuin Naaman ja mene Jordanille!

KATSO JA KUUNTELE VIDEO

Selaa muita artikkeleita

Viimeisimmät blogikirjoitukset
  • Ole kuin Naaman- pitäisikö sinun lähteä liikkeelle?
  • Älä pelkää 
  • Toivo johtaa toimintaan
  • Erilainen kuningas
  • Missio jatkukoon – kylvöä ja niittoa!